HOLDIAY

CHRISTMAS SPECIAL – ENGLISH WEEK

foto :: crazy wonderful

Ny uke, nytt tema. Denne gangen ser vi nærmere på julefeiringen i England og hvordan den engelske stilen preger julefeiringen. Den engelske herregårdsstilen tar stor plass i England og preger også julen i mange britiske hjem. Det er tendenser til en dempet eleganse, fyr i peisen, lange duker, krystallglass og fint porselen. Julen er ofte klassisik rød og grønn men kan også være preget av det noe mer glamorøse man finner i kombinasjonen gull, sølv og hvitt.

Blant de klassiske juletradisjoner i England står det å pynte hjemmet høyt på listen. Man pynter med sløyfer, kulørte kjeder og kristtorn, og det er også her den populære mistelteinen kommer fra. Man henger den over døren og kan kysse sin utkårede under den når som helst. På julaften- Christmas Eve – henger barna opp en strømpe ved peisen eller senga før de legger seg, noe vi nordmenn har adoptert for lenge siden. I motsetning til britene er strømpen fylt på julaften i Norge og ikke første juledag som i England. MAnge steder blir gamle strømper, gjerne med hull i, brukt til fordel for kommersielle bamser eller glamorøse kostbare sokker som vi har her i Norge. Selv om jeg med glede kjøper det til barna mine elsker jeg hvordan den tradisjonelle og folkelige følelsen sniker seg inn på meg når jeg hører dette. I løpet av natten har nissen kommet seg ned gjennom pipa og stappet strømpa til ungenes store glede ♥ Å se julen gjennom barns øyne er det vakreste og mest takknemlige jeg har fått lov til å gjøre. Jeg er så takknemlig for den spenningen og gleden barn føler på.

1. juledag i England – Christmas Day – har man den stor julemiddagen, med gås eller kalkun, posteier og ikke minst Christmas Pudding, som er en plumpudding som består av brødsmuler, tørket frukt, sukker, appelsiner, talg og skal flamberes i konjakk og serveres med vaniljesaus. En utrolig spesiell men likevel hyggelig dessert som jeg selv smakte for noen år siden i forbindelse med at svigerfar er engelsk.

Blogglisten

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply