Dining

EN UTFORDRENDE UTFORDRING

//skrevet i samarbeid med IKEA 

Før jeg duppet av ALT for tidlig på sofaen i går kveld satt jeg og funderte over hva som har vært mest utfordrende med #starthjemme kampanjen jeg bestemte meg for å hive meg på på tampen av januar. For oss var det definitivt strømfri kveld.

Altså vi snakker en hel kveld uten noen form for strømbruk. Ingen vaskemaskiner, ingen lys, primitiv matlaging og ingen oppdatering på omverden.

Dette var, i denne omgang, uaktuelt. For det første er min bedre halvdel avhengig av å lese på Ipaden før han sovner og for det andre er vi alt for glad i serier for å koble av fra en ellers hektisk hverdag. Skulle denne bli dratt i land måtte årstiden vært annerledes. Telttur en halvtimes tid fra hjemmet vårt, null dekning, middag rett fra innsjøen, bål og senere kvelder er noe vi verdsetter høyt alle tre, men sesongen er ikke helt i gang enda 😉

På en annen side var det ting som var overraskende enkelt å få til. Utfordringen blir bare å holde på de gode vanene fremover. Som å slukke lys jeg ikke bruker, lukke dører, spise mer fisk og ha minst to vegetardager i uken. Vi snakker mer salat, frukt og grønt i tillegg til smoothie hver dag. Til karbokongens (les; Sindres) store forskrekkelse nøt både jeg og lille veldig godt av dette! 😉 For å være ærlig tror jeg ikke dette skal bli noe problem. Jeg tror bare jeg må fortsette å minne meg selv på det, være oppmerksom og klar over at det er godt for oss som en husholdning og også for miljøet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto :: Elisabeth halbjørhus / ducky.no / ikea 

Etter 8 dager inn i selve utfordringen måtte til og med jeg innse at vi ikke ville klare målet vårt som var over 200 kgCO2e. Selv om vi ikke nådde helt til topps er jeg veldig fornøyd med å ha bidratt til å ha spart 71.24 kgCO2e. Jeg visste jo på forhånd at dette ville bli super utfordrende, men som nevnt tidligere er det de små tingene som teller ♥ Alt hjelper.

Og det er godt å se at så mange som 3023 husholdninger har vært med på utfordringen, hvor jeg håper, tror og vet at jeg har hjulpet noen i gang. Sammen er vi sterke!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply